Köln, January 24, 1975 part I


6 augusti 2009 / Öppna i Spotify

Från albumet The Köln Concert av Keith Jarrett. Köp skivan på CDON eller Ginza.

För mig har Keith Jarrets Köln konsert en djup innebörd, Den skakade om mina grundvalar vad gäller både estetik och stil, hur man ser på och lyssnar till musik. Plattan öppnade dörrar för mig som tidigare varit stängda och gav mig som då var mest en ”klassisitisk folkmusiker” en lust att utöka mitt kunnande inom musik. Till slut ledde det fram till en improviserad konsert på Sigtuna Folkhögskola 1986 där jag på en fantastisk Bösendorfer improviserade i drygt en timme med en andlöst lyssnade publik på ca 15 personer. Men för mig är det något som jag bär med mig för alltid. Och Köln konserten är tidslös, kommer alltid vara och är värd en speciell plats i musik historien.

Dagens jazz har valts av Anders Sporring

Vetgirig social webb- och välgörenhetsentreprenör med musikvetenskaplig bakgrund. Tonsättare och kreativ personlighet inom kommunikation. Anders har publicerat 54 jazztips.

blog comments powered by Disqus