Impressions


11 oktober 2009 / Öppna i Spotify

Från albumet Live in 1962! av The John Coltrane Quartet. Köp skivan på CDON.

En av mina stora inspirationskällor på webben är We Love Typography där jag nyligen hittade en härlig poster för en spelning med John Coltrane & His Group i Schumann Saal, Düsseldorf. Spelningen gick av stapeln fredag den 23 november 1962, vilka låtar som spelades lyckas jag inte hitta – bortsett från den fantastiska My Favorite Things som Jimmy tipsade om i slutet av januari tidigare i år. Istället har jag valt den över 20 minuter långa Impressions från albumet Live in 1962! – håll till godo!

Följande YouTube-klipp på Coltrane och hans mannar när de framför Impressions är från 1961 och Baden-Baden i Tyskland:

Dagens jazz har valts av Andreas Karlsson

Webbutvecklare med jazz i högtalarna och ett gott ekologiskt kaffe i koppen. Andreas har publicerat 226 jazztips.

blog comments powered by Disqus