Hilly Billy


5 december 2009 / Öppna i Spotify

Från albumet Puerto av Oskar Schönning. Köp skivan på CDON.

Oskar Schönning är bassist och bandledare i bandet med samma namn. Puerto spelades in i september 2008 inför publik på TeaterStudio Lederman i Vasastan, Stockholm. Här följer några videoklipp från tillfället:

Sagt om Oskar Schönnings Puerto

Schönnings stycken är som vanligt utförligt arrangerade. Men i det band som nu förtätats till fyra musiker finns också något lågmält radikalt, en spontan lustfylldhet som vill bryta sig ur formen. Rastlöst svingar sig bandledaren, Nils Berg, Jonas Östholm och Sebastian Voegler mellan stillsamt vemod, det dansant latinska och skruvad hillbillyjazz.

Magnus Bremmer, Svenska Dagbladet 15 oktober 2008

Med rötterna både i jazzen och rocken får musiken ett mer direkt tilltal. Det finns en tilltalande lekfullhet över gruppens musik, en slags ryckning på axlarna mitt i det allvarliga fint utmejslade arrangemangen. Musiken på skivan är ett äventyr att följa, där oväntade sounds och rytmer dyker upp.

Andreas Lagercrantz, Lira Musikmagasin 27 januar 2009

Dagens jazz har valts av Andreas Karlsson

Webbutvecklare med jazz i högtalarna och ett gott ekologiskt kaffe i koppen. Andreas har publicerat 226 jazztips.

blog comments powered by Disqus