Farsan


7 mars 2010 / Öppna i Spotify

Från albumet Belgrade Tapes av Oskar Schönning. Köp skivan på CDON.

Jag har tidigare tipsat om en av Sveriges just nu mest intressanta jazzakter Oskar Schönning. Nyligen släppte de sitt fjärde fullängdsalbum Belgrade Tapes. Skivan innehåller liveinspelningar från konserter runt om i Serbien, gatuinspelningar och tagningar från den studio som bandets ljudkarl August Wanngren byggde i en skolaula av jugoslavisk modell – högst upp i en byggnad i centrala Belgrad.

Förutom Oskar Schönning som skriver låtar och spelar kontrabas, består Schönningbandet av Nils Berg på klarinett, Jonas Östholm på piano och Sebastian Voegler på trummor. I August Wanngrens aula-studio i Belgrad medverkade även avhoppade Belgradsymfonikern Ivana Grahovac på cello.

Recensioner av skivan finns att läsa på SvD, Kristianstadsbladet och Hallandsposten.

Dagens jazz har valts av Andreas Karlsson

Webbutvecklare med jazz i högtalarna och ett gott ekologiskt kaffe i koppen. Andreas har publicerat 226 jazztips.

blog comments powered by Disqus