Lov, ära och pris (psalm 10)


8 mars 2010 / Öppna i Spotify

Från albumet Psalmer av Anders Widmark trio. Köp skivan på CDON.

Detta är en skiva som jag håller väldigt varmt om hjärtat. Det är inte bara en av jazzsveriges bästa skivor, utan den lyckas hos mig kvala in som en av de absolut bästa skivorna. Oavsett genre.

Widmark är verkligen fenomenal i sin närvaro, och i trions form – med samspel och känsla –  kommer dessa psalmer, som ofta har en aura av unken stelhet över sig, till sin verkliga rätt.

Jag skaffade den här skivan till min svärmor i förhoppning att det skulle sammanfoga våra musikaliska preferenser. Min kärlek till jazzen. Hennes kärlek till trons sånger. Aldrig hade jag trott att jag själv skulle fastna för den så hårt.

Lyssna även på, om inte hela skivan, O Jesus Krist dig till oss vänd/härlig är jorden (psalm 78/psalm 297), från samma skiva.

Dagens jazz har valts av Jimmy Asklund

Jazzspisande litteraturkritiker. Bloggar på jimmyasklund.com och Telia iPhone Blog. Jimmy har publicerat 210 jazztips.

  • Den är jättebra. Härlig jazz. Men jag tycker det är svårt att lyssna på. Jag vet inte hur många gånger man sjungit denna psalm i bänken, lärt sig melodin och nästan texten. Därför blir det här att lyssna på en cover, man sitter och väntar på att just den där strofen ska komma och så gör den det, men låter inte likadant.

blog comments powered by Disqus