You Stole My Heart


24 april 2010 / Öppna i Spotify

Från albumet The Last Concert av Eddie Harris. Köp skivan på CDON.

Jag har tidigare tipsat om den här sången när Nils Landgren framför den, det är utan tvekan en av mina personliga favoriter. Upphovsmannen Eddie Harris version från ablumet The Last Concert är även den helt fantastisk.

The day after the concert, Harris and Goldstein went into WDR Studio 4 to record a long, poignant duo encore, ”You Stole My Heart,” which features an unexpectedly deep, soulful vocal by Eddie and a pair of lingering, pithy, affectionate tenor solos that seem to bid farewell in a most touching way. Whether he knew it or not, that last tune is a marvelous epitaph.

Ovanstående stycke är taget från allmusic.

Dagens jazz har valts av Andreas Karlsson

Webbutvecklare med jazz i högtalarna och ett gott ekologiskt kaffe i koppen. Andreas har publicerat 226 jazztips.

blog comments powered by Disqus